10 veiligheidstips voor het spelen van Pokémon Go

10 veiligheidstips voor het spelen van Pokémon Go 

 

Je hebt de app vast al op je telefoon staan. Waarschijnlijk heb je zelfs al flink wat Pokémon gevangen en begint je Pokédex behoorlijk vol te raken. Maar wist je dat er ook dingen zijn waar je rekening mee moet houden? Zoals het beschermen van je gegevens en privacy? Lees gauw verder voor wat tips en tricks.

 

Overig • 05-08-2016 14:08 • lees verder
Digiraadslid Auke volgt Europese webinars over digitaal burgerschap & internet governance

Afbeelding De afgelopen week, op 25 mei en 1 juni 2016, organiseerde het Better Internet for Kids (BIK) platform een tweetal webinars voor ongeveer dertig jongeren verspreid door heel Europa. Deze webinars waren bedoeld om een inkijk te geven in rechten op internet & digitaal burgerschap, en de geschiedenis & internet governance.

Met deze webinars wil het Better Internet for Kids platform jongeren stimuleren om mee te doen in internet governance discussies, zodat zij voldoende kennis en vaardigheden opdoen om persoonlijke meningen te vormen en kwesties op het gebied van hoe het internet ecosysteem werkt te begrijpen. Digiraadslid Auke Pals deed mee en vertelt wat hij van de webinars heeft opgestoken.

Overheid • 02-06-2016 12:06 • lees verder
DigiRaad naar voorbereidingssessie van het EuroDIG over Internet governance

Afbeelding Jongere en DigiRaadslid Auke Pals reisde deze maand af naar Brussel voor de voorbereidingssessie van het EuroDIG. Het EuroDIG is de Pan-Europese dialoog over Internet governance. Dit jaar vindt het EuroDIG op 9 en 10 juni plaats in Brussel. Auke schreef een blogartikel over zijn bevindingen.

Overig • 17-03-2016 00:03 • lees verder
DigiRaad naar Berlijn voor training Policy making

Afbeelding Afgelopen februari reisde DigiRaadslid Auke Pals naar Berlijn voor een training die hem voorbereid op deelname aan het internationale Internet Governance Forum. Tijdens dit forum wordt door ruim 2000 professionals gepraat over de toekomst van het internet en komen onderwerpen aanbod als privacy, cyber security, transparantie en standaardisatie.

Omdat de stem van jongeren in dit belangrijke internet debat niet mag ontbreken organiseert Nederland (NL IGF) samen met een andere landen als Turkije, Duitsland en Oostenrijk een jongeren programma. Hierin worden jongeren voorbereid op hun deelname aan het internationale debat. In twee jaar doen zij actief mee in debatten op nationaal, Europees en internationaal niveau en krijgen zij verschillende trainingen.

In februari vond in Berlijn de tweede training plaats waarin ze in de wereld van policy making stapten. Raadslid Auke schreef een verslag.

Overheid • 22-02-2016 00:02 • lees verder
Vivianne bezoekt Europees Safer Internet Forum

Op 27 en 28 oktober vond het Safer Internet Forum plaats in Luxemburg. Tijdens dit forum bespreken deskundigen en jongeren hoe we het internet beter en betrouwbaarder kunnen maken. Digiraadslid Vivianne deed ook mee. Lees hier haar bevindingen: 

Overheid • 13-11-2015 08:11 • lees verder
Hackers op de Dam

De jongeren van de DigiRaad onderzoeken hoe het zou zijn als hackers ook offline opereren. Bekijk nu de video en zie hoe het voelt als hackers met je mee kijken op internet. De boodschap: geniet maar wees voorzichtig op internet, hackers zijn overal…

Overig • 14-10-2015 09:10 • lees verder
DigiRaad bezoekt AMS-IX

Vrijdag 14 augustus heeft de DigiRaad een bezoek gebracht aan het datacenter Equinix, een van de 11 locaties waar de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) gevestigd is. AMS-IX is het grootste internetknooppunt in de wereld qua aantal aangesloten internetpartijen.

 

Overig • 28-08-2015 00:08 • lees verder
Hoe kun je veilig internetten?

Jongeren van de DigiRaad vertellen in deze video hoe jij veilig kunt internetten. Bekijk de tips & trics!

Overig • 11-03-2015 09:03 • lees verder
Vivianne bezoekt Safer Internet Forum in Brussel

Op 6 en 7 november vond het Europese Safer Internet Forum (SIF) plaats in Brussel, Belgie. Het thema dit jaar was ‘Growing Up Digitally’. Meer dan 260 bezoekers uit ongeveer 40 landen discussieerden over de laatste trends, risico’s en oplossingen op het gebied van online veiligheid voor kinderen. Vivianne uit de Digiraad was ook aanwezig, deed mee aan brainstorms en leidde zelfs een panel!

Vivianne was al twee dagen eerder in Brussle om met jongeren uit 21 andere Europese landen ideeen voor een beter internet uit te wisselen. Dit ‘Pan-EU Youth Panel event’ bereidde hen voor op het congres ‘Safer Internet Forum’ twee dagen later.   

Lees hier de ervaringen van Vivianne en bekijk de video

Overig • 17-12-2014 15:12 • lees verder
Hoe ziet het internet eruit in 2030?

Niets is zo onvoorspelbaar als de ontwikkeling van het internet. Maar de jongeren van de DigiRaad hebben al wel ideeën over hoe het internet er in 2030 eruit zal zien, en vooral welke voordelen en handigheidjes er dan al zijn. Laat je inspireren!

Overig • 17-12-2014 15:12 • lees verder
facebook
Website door Zite Media,
bureau voor digitale communicatie